Mojih 5 minuta
Mojih 5 minuta - Logo

Pobednici konkursa Mojih 5 minuta su:

1. Jovana Lakić
2. Nađa Ordagić
3. Sara Mosnak

Nagrada publike: Milica Pejčić

Čestitamo svim učesnicima. Što se tiče preuzimanja nagrada, zbog situacije sa Korona virusom i pošto većina učesnika negde putuje preko leta, dodelu nagrada za sve učesnike ćemo organizovati krajem avgusta. Redovno pratite mail pošto ćemo vas na ovaj način obavestiti o tačnom datumu dodele.

Uzivajte u letu i ostajemo u kontaktu za snimanje emisije od jeseni

DODELA NAGRADA POBEDNICIMA 2021

15. Septembra 2021. u 17h, u srednjoj školi Arhimed, u Beogradu, završen je prvi ciklus konkursa „Mojih5minuta“, na dogadjaju gde su uručene nagrade najboljima po odluci žirija. Konkurs je nastao kao inicijativa da mladi imaju svoj portal na kome mogu da se izraze u svojim talentima i veštinama, u vreme kada su im mnoge aktivnosti onemogućene zbog Covid 19 krize.
 
Srednja skola i gimnazija Arhimed je sa svojim učenicima pokrenula kampanju Mojih 5 minuta koja će  se nakon prvog ciklusa nastaviti da tokom svake naredne školske godine sa ciljem da postoji javni društveni prostor u kome mladi mogu da prestave i istaknu najbolje u sebi.
 
Motivaciju za dalje uspehe laureatima je u motivacionom govoru dala Tara Katarina (14) koja je već osvojila nekoliko medjunarodnih nagrada za kolekcije mode, čiji je autor. Ove godine pokrenula je inicijativu sa Prirodnjackim muzejom u Beogradu, uz podrsku Ministarstva Kulture i informisanja Republike Srbije, kolekcijom „Butterfly – Save Beauty“ za očuvanje leptirova koji nestaju svuda u svetu. Tara Katarina je nagradjena u julu, ove godine, na Frankfurt Fashion Week/u.

Svojim govorom je želela da pokaže i dokaže da mladi mogu sve i da ohrabri svoje vršnjake da se usude da ostvare svoje snove, kao što ona ostvaruje svoje.

Dodjajaju su prisustvovali i kandidati konkursa zajedno sa svojim roditeljima i izrazili radost sto mogu
da pokazu svoje talente i da daju doprinos njihovoj afirmaciji. Na dogadjaju je pevačica Sashka Janx posebno nadahnula prisutne na dogadjaju, a posebno mlade iskreno ih bodreći da prate svoje srce i ne odustaju.

Društveno odgovorne kompanije su podržale afirmaciju mladih i dale svoju podršku kroz stimualciju i vredne poklone da ohrabre teenage da se osmeli, usudi i veruje u sebe.

Posebno smo zahvalni kompaniju Telenor d.o.o. Srbija, koja je pokrovitelj Laureata Konkursa.
Tamara Opačić, predstavnik Telenor d.o.o. Srbija, govorila je o opredeljenju kompanije da podrži pozitivne inicijative za podršku mladim ljudima i njihovoj promociji kao vrednosti društva.

Tehnomanija je pobednicima i svim učesnicima na dogadjaju pripremila posebna iznenadjenja i pridružila se afirmaciji teenage generacije.

Takodje su inicijativu podržale i izdavačka kuća „Filip Višnjić“ i Pinoles doo, opremanje enterijera, koja se omogućile pobednicima vredne poklone, knjige i radne stolove po meri i njihovoj želji.

PROPOZICIJE ŽIRIRANJA

Dragi učesnici,

Molimo da se upoznate sa propozicijama žiriranja.
Na svakih 30min uključuje se po jedan član žirija u videu koji ćemo objaviti ovde. Svaki član će podeliti bodove od 1 do 10 za 10 videa koji su, po njemu, najbolji. Kandidat koji sakupi najveći broj bodova nakon glasanja svih članova osvaja I mesto, sledeći po broju bodova osvaja drugo mesto i tako dalje.

Da se podsetimo, podeliće se nagrade u vidu mobilnih telefona za učesnike koji osvoje prva 3 mesta i nagrada iznenadjenja za kandidata koji je osvojio najveći broj glasova-lajkova publike na našoj stranici. Ovi kandidati takođe dobijaju i stipendiju od 10 000 eur za školovanje u Srednjoj školi Arhimed. Ostali učesnici Konkursa ce dobiti nagrade u vidu knjiga, malih tehničkih uređaja, vaučera za popust od 500 eur za školovanje u „Srednjoj školi Arhimed“ kao i posebno lično pismo od žirija u kom će dobiti savete za dalje napredovanje.

Takođe, pošto je svaki od vaših talelata zaista izuzetan, odlučili smo da vas maksimalno predstavimo svetu. Stoga ćemo od jeseni početi sa emitovanjem emisije „Mojih 5 minuta“, u kojoj će svako od vas biti gost i imati još jednu priliku da predstavi sebe.

Mojih 5 minuta

Marko Cvetković - Profesor nemačkog, latinskog i ruskog jezika

Đorđe Branković - dipl.ing. Informacionih tehnologija

Ljiljana Cvijović - Master profesor srpskog jezika i književnosti

Teodora Stojić - Digital Manager “Mojih 5 minuta”

Jelena Jovović

Marina Kusić - Akademska umetnica

Dusan Svilar - Tenor

Ana Zekavica - Direktora Fondacije za mlade talente grada Beograda

Milan Aćimović - Dirigent i kompozitor

Goran Čomor - Novinar - Voditelj

Teodor Gajin Brković - Digital Film Production

Ana Stanić - Pevačica i kompozitor

Una Popović - Direktorka srednje škole Arhimed

Tara Ćirković - Creative design and fashion “Mojih 5 minuta”