DISCIPLINE KONKURSA

Mladi mogu snimiti video do 5 minuta i predstaviti na digitalnoj platformi „MOJIH 5 MINUTA“ u sledećim disciplinama

UMETNOST REČI

Najbolje se osećam dok stvaram, ili bolje rečeno, dok se u meni stvara neka pesma, dok pripremam neku knjigu.
– Desanka Maksimović –

Voliš da pišeš poeziju ili kratke priče, siguran si u svoj talenat, voliš da se takmičiš i želiš da se oprobaš sa drugim autorima?

Odlično vladaš scenom, voliš da recituješ ili glumiš?

STRANI JEZIK

Bogat si onoliko koliko jezika znaš

Verovatno si do sada bezbroj puta čuo ovu izreku, ali nisi imao priiliku da drugima to pokažeš. Zato je ovo prava prilika za tebe! Budi kreativan, pokaži svoj jezički talenat u vidu recitovanja, besedništva, čitanja, glume…

CRTANJE

Svako dete je umetnik. Problem je kako da ostane umetnik kada odraste.
– Pablo Pikaso –

Umetnost nas čini bogatijima, bez nje bismo mi, kao i društvo u globalu, bili jako siromašni. Ako si kreativan, volišda crtaš, slikaš ili vajaš, pozivamo te da se prijaviš na konkurs i pokažeš svoju umetnost.

SPORT

„Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvarajuod nečega što imaju duboko u sebi – želju, viziju i san.“
– Muhamed Ali –

Razlika izmedju nemogućeg i mogućeg je odlučnost.
– Tomi Lasorda –

Voliš sport, ističeš se u nekoj sportskoj disciplini, veruješ u sebe? Uporan si i istrajan, ne razmišljaš o neuspehu? Prijavi se na konkurs „MOJIH 5 MINUTA“ i pošalji nam video koji najbolje predstavlja tvoje sportsko umeće.

BALET & PLES

Plešemo dok se smejemo, plešemo dok plačemo, plešemo iz ludila, plešemo za nadu, plešemo za vrisak. Mi smo plesači, mi kreiramo snove
– Albert Ajnštajn –

MUZIKA

Ja mislim da je muzika, sama po sebi, isceljujući. Ona je eksplozivna ekspresija čovečanstva. Ona je nešto čime smo svi dotaknuti. Bez obzira na kultura iz koje potičemo, svi vole muziku.
– Billie Džoel –

Poznati engleski muzičar Kit Ričards je jednom rekao da je muzika jezik koji se ne kazuje rečima, nego govori kroz emocije. Ako se slažeš sa tim, voliš da svoje emocije iskažeš kroz pevanje i komponovanje, prijavi se i pusti svoju muziku glasnije nego ikad.

EKOLOGIJA

Čuvajmo Zemlju i priordu na njoj, jer ih nismo nasledili od svojih dedova i očeva, nego smo ih pozajmili od svojih potomaka.
– Poglavica Bik Koji Sedi –

FILM & FOTOGRAFIJA

Bitan element svake umetnosti je rizik. Ako ne rizikuješ, kako ćeš onda napraviti nešto stvarno prelepo što nije viđeno ranije.“ – Fransis Ford Kopola

Fotografija je način osećaja, dodirivanja, ljubavi. Ono što ste uhvatili na filmu, zauvek je snimljeno… Pamti sitnice, dugo nakon što ste sve zaboravili.“ – Aron Siskind

Voliš da učestvuješ u realizaciji film ili da smišljaš scenario? Interesantan ti je video ili audio editing? Uživaš da se igraš osvetljenjem i biraš kadrove kako bi napravio što bolju fotografiju? Srednja škola „Arhimed“ te poziva da se prijaviš na konkurs „Mojih 5 minuta“! 

IT

Programeri su jednostavni. Da biste razgovarali s njim, morate naučiti njihov programski jezik.

Uživaš u programiranju i dešifrovanju kodova? Voliš da kreiraš sajtove ili video-igrice? Pokaži nam kako to radiš! Srednja škola „Arhimed“ te poziva da se prijaviš na konkurs „Mojih 5 minuta“!

SLOBODNA TEMA

Mladost je srećna, jer za nju postoji budućnost.
– Nikolaj Vasiljevič Gogolj –

Izaberi nešto stvoje, nešto inovativno, nešto što je tvoj način na koji se izražavaš…Slobodno….